KNIVEN

Knivtillverkare Güde

THE KNIFE Fasseiche und Messerhalter Räuchereiche RE001/32
THE KNIFE Grenadill und Messerhalter Räuchereiche RE001/32
THE KNIFE Olive und Messerhalter Räuchereiche RE001/32

Garanti för bästa pris

Om du hittar ett förmånligare pris (inkl. fraktkostnader) hos en annan återförsäljare, får du denna Güde-artikel från oss till samma pris.

Denna garanti gäller i upp till 14 dagar efter köpet. Detta gäller inte specialförsäljning vid lageravveckling, insolvens eller auktion.

Handsmidda kockknivar THE KNIFE från knivmanufakturen Güde

Redan vid första anblicken står det klart att THE KNIFE har relativt lite att göra med en vanlig kockkniv. Det förment korta handtaget och det påfallande stora bladet med den mycket breda ryggen – som bara kan realiseras på detta sätt på en smidd kniv – påminner mer om ett designobjekt.

Men när man väl har arbetat med THE KNIFE inser man att det inte bara handlar om hisnande skönhet, utan framför allt om unik hantering. Precis som en professionell kock håller i en kockkniv, hålls KNIVEN automatiskt. Tummen och pekfingret bildar ett U och greppar bladet säkert.

Långfingret är bekvämt “parkerat” i den fint utformade utbuktningen i slutet av bladet. Detta innebär att tyngdpunkten är perfekt placerad inuti handen och säkerställer ett trötthetsfritt arbete.

Ingen övergång är störande, alla linjer flyter på. Detta garanterar automatiskt en korrekt grepposition och ett bekvämt handstöd vid alla tillfällen.

Att laga mat med THE KNIFE är faktiskt ännu bättre än att bara titta på den! 

Knivarna är ishärdade och handslipade. De får inte diskas i diskmaskin.

Knivsmidet har varit familjeägt sedan det grundades av Karl Güde och drivs för närvarande av hans barnbarnsbarn Dr Karl Peter Born.

Smidda kockknivar med högsta skärpa och funktionalitet.

Kochmesser geschmiedet
THE KNIFE Damast, Fasseiche, Olive, Grenadill