Löwe Gartenscheren

LÖWE sekatörer – Vanligt handtag

LÖWE sekatörer –

Handtag för mindre händer

LÖWE – Grenklippare

Professionella sekatörer och grensaxar från Original LÖWE verktygstillverkare

Original LÖWE är en nordtysk verktygssmedja med anor som går tillbaka till Walther Schröder, som 1923 uppfann städsaxen och ansökte om patent. Idag leds företaget av Randolph Schröder, sonson till Walther Schröder.

Original LÖWE är en ledande tillverkare av högkvalitativa grensaxar. Dessa erbjuder ett antal fördelar jämfört med den välkända bypass-saxen. Vid städsaxar skär bladet genom materialet som ska klippas i ett dragande snitt. Detta minskar den kraft som krävs för kapningen.

Med anvil grensaxar kan du också klippa gammalt eller mycket hårt trä eller tjockare grenar relativt enkelt. Anvil saxar klipper en jämförbar träbit med mindre ansträngning än bypass saxar. En annan fördel är att den kan användas av både höger- och vänsterhänta. Bypass-saxar är alltid enhandssaxar och tillverkas i allmänhet för högerhänta.

Användningen av bypass-saxar är fördelaktig när det gäller att klippa mjukt, fibröst och grönt klippmaterial rent och med så lite krossning som möjligt.

En vanlig fördom mot städsaxar är oron för att bladet ska bli slött vid motlagret, det så kallade städet. Detta är inte möjligt med LÖWE anvil saxar. Klingstålets hårdhet är fyra gånger så hög som städets hårdhet. När du klipper med LÖWE:s originalsaxar med städ har bladets slag mot städet ingen effekt på bladets skärpa. Klingans skärpa påverkas endast av skärfrekvensen och det material som ska skäras.

Den perfekta reservdelsförsörjningen och den enkla och billiga utbytbarheten av delar från LÖWE-saxar är också en stor fördel. Vi erbjuder ett komplett sortiment av reservdelar för alla LÖWE trädgårdssaxar som vi erbjuder. Den minsta skruven, fjädrar, blad, motlager och handtag. Du kan beställa allt direkt på vår LÖWE reservdelssida till ett förmånligt pris och överskådligt.


KLASSISKA SERIER

De ursprungliga LÖWE-saxarna i CLASSIC-serien är klassiska städsaxar med raka eller böjda blad. En kropp av förkromat stål och den centrala styrningen av bladspaken är de visuellt igenkännbara kännetecknen för den robusta CLASSIC-serien.

Den ursprungliga LÖWE-principen, beprövad miljoner gånger sedan 1923, ett dragande snitt mot en fast bas, står för det särskilt lätta snittet och har gjort CLASSIC-saxen världsberömd.


EKONOMISK SERIE

De ursprungliga LÖWE-saxarna från ECONOMIC-serien är särskilt kompakta och lätta att hantera. Dessa modeller är reducerade till det väsentliga och har alla viktiga funktioner som krävs för långvarig användning och en ren, kraftfull klippning.


PROFESSIONELL SERIE

De ursprungliga LÖWE-saxarna från PROFESSIONAL-serien är särskilt lämpliga för daglig professionell användning tack vare sin överlägsna teknik.

Bladen monteras på utsidan av saxen med endast en mutter. Detta gör att bladen kan bytas på bara några sekunder utan att saxen behöver demonteras helt. Greppbredden är steglöst justerbar och kan därför anpassas till din handstorlek. Med städ- och hybridsaxar kan bladets och basens livslängd förlängas avsevärt genom att justera handtagsbredden.

Modellerna i PROFESSIONAL-serien finns som EASY-CUT, FAST-CUT eller POWER-CUT för snabbt arbete, för en lätt skärning eller för en särskilt kraftfull skärning.


SNABB KLIPPNING

Anvil saxar med ett rakt blad gör att du kan arbeta snabbt. Det raka bladet säkerställer att materialet som ska skäras och den önskade skärpunkten träffas på ett tillförlitligt sätt. Det snabba och pålitliga mötet med skärspetsen gör skärarbetet mycket effektivt.


LÄTT SKÄR

Anvil saxar med ett kort och smalt blad skär mycket lätt eftersom materialet som ska skäras är nära lagret och kraftöverföringen därför optimeras. Dessutom kilar ett tunt blad in den gren som ska skäras mindre. Detta innebär att ännu mindre kraft krävs för skärning.


POWER CUT

Hybridsaxar är städsaxar med bypass-geometri. De kombinerar det bästa av två världar. Tack vare den böjda formen på bladet och basen ligger även klipp med stor diameter nära lagret och glider inte framåt under klippningen. Den perfekta kraftöverföringen gör att även kraftiga grenar av hårt trä kan kapas utan problem.


Trädgårdsredskap från LÖWE med bästa klipprestanda för långvarig användning.

Vår rekommendation om du vill köpa ett par sekatörer.

Garanti för bästa pris

Om du hittar ett förmånligare pris (inkl. fraktkostnader) hos en annan återförsäljare, får du denna original LÖWE-artikel från oss till samma pris.

Denna garanti gäller i upp till 14 dagar efter köpet. Detta gäller inte specialförsäljning vid lageravveckling, insolvens eller auktion.