Smidd spork / trädgårdsmästarens spork från Krumpholz 1799

Spork – Revolution inom trädgårdsskötsel

Ett innovativt verktyg med gamla modeller – den unika principen hos SPORK kombinerar en mängd olika trädgårdsredskap i ett.

Den som en gång har arbetat med en SPORK kommer aldrig att vilja vara utan den igen – för detta speciella trädgårdsredskap är en verklig tillgång för alla trädgårdsmästare. Och det av goda skäl: den kombinerar en mängd olika trädgårdsredskap i ett. Med denna världsomspännande patenterade princip är SPORK en av de mest populära i sitt slag och utsågs till det bästa trädgårdsredskapet av BBC Garden Magazine 2008.

En revolutionerande idé

Kombinationen av spade och gaffel utvecklades 1992 av Robert Todd i Oxford, England. Todds idé var lika enkel som den var revolutionerande: istället för att fortsätta irritera sig på bristerna i sina trädgårdsredskap bestämde han sig för att utveckla ett bekvämare och mer flexibelt sätt att bearbeta jorden. Med nya idéer och kombinationer av egenskaper hos kända verktyg skapades efter många arbetssteg ett nytt, mycket effektivt och stabilt verktyg för arbete i trädgården. Enheten fick också sitt spännande klingande namn SPORK från en kombination. Det är en neologism som består av spade och gaffel – vilket också beskriver dess funktion: Spaden kan användas för att gräva upp och lossa hård, tung jord.

Speciell kombination av verktyg

Men SPORK kan faktiskt göra mycket mer: förutom att gräva kan den även skära igenom rötter, ta bort ogräs, luckra upp jorden, plantera, lufta gräsmattan och till och med klippa av gräsmattans kant. Enkelt uttryckt är det fyra verktyg i ett: spade, spadgaffel, kantskärare och gräsmatteluftare för alla markförhållanden. En av de främsta anledningarna till att professionella trädgårdsmästare också arbetar med detta verktyg.

Rakbladsvass, självslipande klinga

Den viktigaste egenskapen hos det innovativa jordbearbetningsredskapet är det sicksackformade skäret. Bladet är handsmidda av högkvalitativt borstål. Borstål är ett mycket hårt men ändå flexibelt stål som också används för högpresterande komponenter inom bilindustrin. De handsmidda, rakbladsvassa spetsarna är extremt robusta och möjliggör unik, enkel penetrering i hård mark eller genom solida rötter och skärper sig själva under processen. Fördjupningarna i bladet gör att SPORK enkelt kan tränga ner i jorden. Hålen i formen stöder funktionsprincipen och minskar samtidigt vikten.

De många olika sporrarna från Krumpholz erbjuder alla trädgårdsmästare det rätta trädgårdsredskapet för deras behov.

Garanti för bästa pris

Om du hittar ett mer fördelaktigt pris (inkl. fraktkostnader) hos en annan återförsäljare, kommer du att få denna Krumpholz-artikel från oss till samma pris.

Denna garanti gäller i upp till 14 dagar efter köpet. Detta gäller inte specialförsäljning vid lageravveckling, insolvens eller auktion.