Frågor och svar

VANLIGA FRÅGOR

Det är relativt enkelt att sätta in en hacka med ett runt öga.

Handtaget på en hacka med runt öga har alltid en konisk form. Detta innebär att det finns en tunnare stam början och en tjockare stam slutet.

Hackhuvudet skjuts över den tunnare sidan av handtaget upp till den tjockare änden av handtaget. För handtag med borrade hål för upphängning av hackan eller med graveringar ska hackans huvud riktas in i 90 graders vinkel mot graveringen / det borrade hålet. Detta är en rent visuell fråga och har ingen betydelse för funktionen.

Den tjocka änden av handtaget slås sedan flera gånger i vertikal riktning (från topp till botten) på en träskiva eller balk. Genom att stoppa handtaget plötsligt får hackhuvudet en positiv kontakt med trähandtaget.

Tips: Om du sedan sänker ner stamhuvudet i vatten i några minuter, sväller träet och huvudet sitter extra stadigt.

Placera yxskaftet på en träbalk i bekväm arbetshöjd. Placera yxhuvudets öga på skaftet. Bryt vid behov kanterna på handtagets övre ände något med en skärkniv för att göra det lättare att montera huvudet.

Vänd sedan på yxan, placera huvudet på balken och hamra skaftet rakt med en klubba, bit för bit, tills det är i linje med huvudets öga.

När huvudet är i jämnhöjd med axeln, slå i träkilen och slutligen slå i fästhylsorna. Avlägsna vid behov utstickande material från träkilen.

Askhandtagen är starka och elastiska. Stötar dämpas av träet för att skydda lederna. Det är ganska ovanligt att askhandtaget går sönder helt, men det händer när träet torkar ut. Det finns då risk för skador från det okontrollerade yxhuvudet. Askhandtag tillverkas av inhemsk ask och är billigare än hickoryhandtag.

Hickory är ett nordamerikanskt träd av valnötssläktet. Träet är perfekt för kraftiga handtag. Den är fast, flexibel och elastisk och absorberar hårda stötar väl. Tack vare de långa träfibrerna klarar det en betydligt högre belastning än det redan stabila askträet. Hickoryhandtag bryts nästan aldrig helt och erbjuder därför en säkerhetsfördel jämfört med askhandtag.

Som standard skickar vi endast våra produkter med en följesedel. Vi kan när som helst skicka en faktura till dig via e-post.

Du kan helt enkelt begära fakturan via e-post. Till exempel genom att svara på den orderbekräftelse du fått.

Alternativt kan du också skriva direkt till oss här. Ange ditt efternamn, förnamn och adress. Alternativt följesedelns nummer.

info@holz-jaeger.com

Av dataskyddsskäl skickar vi alltid fakturor till den e-postadress som angavs när beställningen gjordes.

Trädgårdsredskap och skogsredskap med trähandtag bör förvaras i torra och ouppvärmda rum, lador eller friggebodar. Vid förvaring i uppvärmda rum torkar stammen ut, förlorar sin elasticitet och går sönder lättare än vid korrekt förvaring.

Trädgårdsredskap och skogsmaskiner måste rengöras från grov smuts efter användning. Fuktiga eller våta verktyg bör torkas för att förhindra rost. Smörj rörliga delar med icke-hartsartad olja.

Fasta metalldelar bör gnidas in med linolja för bättre hållbarhet före vinterförvaring. Behandla vid behov trähandtag med linolja eller träolja.

Varning: Trasor indränkta med linolja kan antändas vid felaktig förvaring. Det bästa är att skölja trasorna med vatten och låta dem torka. Alternativt kan du förvara våtservetterna i en glasburk med förslutet lock.

Ställ frågor

    • Här kan du ställa frågor om våra produkter, kassaprocessen, frakt, leveranstider, förpackningar, kundmenyn och alla frågor som rör de produkter vi erbjuder och användningen av vår webbplats.

Få svar

    • Vi besvarar dina frågor inom 24 timmar. Andra kunder kan också svara på dina frågor.
    • Du kommer att få ett e-postmeddelande när det finns ett svar på en fråga som du har ställt. Naturligtvis kan du enkelt och smidigt avregistrera dig från dessa meddelanden.
    • Vi skickar bara så många e-postmeddelanden som behövs. Vi skickar inte ut irriterande nyhetsbrev eller reklam via e-post.
    • Vi ser fram emot dina första frågor.

Frågor & Svar

Det finns inga frågor än

Ställ en fråga

Din fråga kommer att besvaras av oss eller av andra kunder. Du kommer att få ett e-postmeddelande när din fråga har besvarats.

Tack för din fråga!

Your question has been received and will be answered soon. Please do not submit the same question again.

Fel

Warning

An error occurred when saving your question. Please report it to the website administrator. Additional information:

Lägg till ett svar

Tack för ditt svar!

Your answer has been received and will be published soon. Please do not submit the same answer again.

Fel

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information:

Produktinnovationer 2024

TOPPSÄLJARE

inkl. moms

plus fraktkostnader

inkl. moms

plus fraktkostnader

inkl. moms

plus fraktkostnader

inkl. moms

plus fraktkostnader

inkl. moms

plus fraktkostnader

inkl. moms

plus fraktkostnader

inkl. moms

plus fraktkostnader

inkl. moms

plus fraktkostnader

inkl. moms

plus fraktkostnader

Du hittar produkter för trädgårdsskötsel och landskapsarkitektur i följande kategorier:

Hochwertige Produkte Haus und Garten

verktyg.eu

Onlinebutik för Holz-Jaeger UG (haftungsbeschränkt)