Professionella sekatörer och grensaxar från Original Löwe verktygstillverkare.

Original LÖWE är en nordtysk verktygssmedja med anor som går tillbaka till Walther Schröder, som 1923 uppfann städsaxen och ansökte om patent. Idag leds företaget av Randolph Schröder, sonson till Walther Schröder.

Original LÖWE är ledande inom området för högkvalitativa städsaxar. Dessa erbjuder ett antal fördelar jämfört med den välkända bypass-saxen. Vid städsaxar skär bladet genom materialet som ska klippas i ett dragande snitt. Detta minskar den kraft som krävs för kapningen.

Med en städsax kan du också relativt enkelt klippa gammalt eller mycket hårt trä eller tjockare grenar. Anvil saxar klipper en jämförbar träbit med mindre ansträngning än bypass saxar. En annan fördel är att den kan användas av både höger- och vänsterhänta. Bypass-saxar är alltid enhandssaxar och tillverkas i allmänhet för högerhänta.

Användningen av bypass-saxar är fördelaktig när det gäller att klippa mjukt, fibröst och grönt klippmaterial rent och med så lite krossning som möjligt.

En vanlig fördom mot städsaxar är oron för att bladet ska bli slött vid motlagret, det så kallade städet. Detta är inte möjligt med LÖWE anvil saxar. Klingstålets hårdhet är fyra gånger så hög som städets hårdhet. När du klipper med LÖWE:s originalsaxar med städ har bladets slag mot städet ingen effekt på bladets skärpa. Klingans skärpa påverkas endast av skärfrekvensen och det material som ska skäras.

Den perfekta reservdelsförsörjningen och den enkla och billiga utbytbarheten av delar från LÖWE-saxar är också en stor fördel. Vi erbjuder ett komplett sortiment av reservdelar för alla LÖWE trädgårdssaxar som vi erbjuder. Den minsta skruven, fjädrar, blad, motlager och handtag. Du kan beställa allt direkt på vår LÖWE reservdelssida till ett förmånligt pris och överskådligt.

Det ursprungliga original LÖWE tillbehörsprogram för slipning av sekatörer eller hölster och bladskydd avrundar sortimentet.

TOPP SÄLJARE – Löwe sekatörer


Garanti för bästa pris

Om du hittar ett förmånligare pris (inkl. fraktkostnader) hos en annan återförsäljare får du denna Löwe-vara från oss till samma pris.

Denna garanti gäller i upp till 14 dagar efter köpet. Detta gäller inte specialförsäljning vid lageravveckling, insolvens eller auktion.