smidd sappie / handsappie från Krumpholz 1799

Värderingar

10,95 44,95  inkl. moms
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

Sappie den allsidiga hjälpen

Sappie är ett användbart universalverktyg, särskilt för träbearbetning. Enkelt uttryckt är det en kombination av en hammare och en vändbar krok – en förlängd arm eller ett handtag för träbitar, så att säga.

Beroende på användningsområde finns den i olika utföranden och längder – men formen är alltid densamma, eftersom den spelar en avgörande roll. En sappie består av en lätt böjd stålspets, som är fäst vid handtaget i en vinkel på ca 120° och är formad till ett platt slagstycke på baksidan.

Denna lilla hjälpreda underlättar en mängd olika uppgifter: Genom att förlänga din egen “greppyta” minskar eller underlättar Sappies backning, förflyttning och placering av träbitar på klyven. Den minskar också den kraft som krävs för att lyfta mindre träbitar och greppa dem för hand, eftersom användaren inte behöver böja sig så lågt ner och kan lyfta dem med sappie. Sappies hävstångseffekt kan också användas för att lyfta träet några centimeter när man sågar till trä, så att den andra mannen inte träffar marken eller skogsstigen med motorsågen när han sågar.

Träet på handtaget med ett slag

Sappie är lika användbar som den är lätt att använda: Slå spetsen i träet och du har träet under kontroll. På så sätt kan en liggande stock dras, lyftas eller vändas med en inslagen spets genom att spetsen hamras under stocken. Sappien frigörs sedan helt enkelt igen genom att trycka den framåt.

Säkerhetsinstruktioner för arbete med Sappie

När du använder sappie måste du dock vara noga med att arbeta i en grensleposition och att träffa träet vertikalt för att undvika skador om du glider av träet när slaget riktas mot din kropp.

Man får heller aldrig underskatta vikten av det virke som flyttas, även om den reduceras kraftigt av den starka hävstångseffekten. Särskilt fasthakade stockar bör därför inte dras ner med sappie, utan istället med en repvändning.

Eftersom det räcker med ett lätt slag för att driva in den i träet och den inte behöver kastas över huvudet, är sappie ett skogsbruksverktyg med låg risk för skador om det används på rätt sätt.

Rekommendation om förfalskade sappias

Våra smidda sappia från Krumpholz är särskilt populära bland skogsarbetare och trädgårds- och landskapsarkitekter. De är praktiska, robusta och finns i fyra olika storlekar. Alla med handtag av ask eller särskilt robust hickory.

Garanti för bästa pris

Om du hittar ett mer fördelaktigt pris (inkl. fraktkostnader) hos en annan återförsäljare, kommer du att få denna Krumpholz-artikel från oss till samma pris.

Denna garanti gäller i upp till 14 dagar efter köpet. Detta gäller inte specialförsäljning vid lageravveckling, insolvens eller auktion.